O nas

Edinstvena lesena Kmečka hiša Bahor se nahaja v vasi Zorenci v Beli krajini, le pet kilometrov od Črnomlja. Popolnoma prenovljena, 145 let stara hiša je kraj, kjer boste sami, z družino ali prijatelji uživali v sožitju tradicionalnega in sodobnega načina bivanja.

Hiša z apartmajem za sedem oseb nudi visoko kakovost bivanja. Poleg velike spalnice za dve osebi, v kateri je tudi kmečka lončena peč, ima hiša na podstrešju urejenih še pet ležišč. Sodobni kuhinji in kopalnici se pridružuje tradicionalno urejena jedilnica.

V več kot stoletje stari kleti lahko do 18 oseb uživa v izbranih belokranjskih jedeh, degustaciji odličnega hišnega vina ali doma pridelanega soka. V kašči se nahaja letna kuhinja s krušno pečjo, ki nudi možnost peke kruha, jagenjčkov ali odojkov.


Hiša z tradicijo

Kmečka hiša Bahor je edina prejemnica statusa Hiše s tradicijo v Beli krajini.

Hiše s tradicijo odlikujeta tradicija in značaj, ki so ga hišam vdihnili predniki. Tradicija se odraža v ohranjeni arhitekturi zgradbe in okrasju ter v šegah in navadah, ki se prenašajo iz roda v rod. Kakovost nastanitev dopolnjujejo skrbno

varovano okolje in raznovrstna, zdrava, z ljubeznijo pridelana domača hrana ter odlična slovenska vina. V hišah s tradicijo gostitelj na vašo željo pripravi tradicionalno večerjo, ob kateri vas seznani s preteklostjo hiše in kraja.

Prejeli smo štiri znake Hiš s tradicijo od petih.


Kaj početi v Beli krajini

Dežela belih brez, slikovitih belokranjskih pisanic, vrhunske vinske kapljice ter neštetih možnosti za rekreativno preživljanje prostega časa vas ne bo pustila ravnodušne. Deželica ob reki Kolpi, Evropski destinaciji odličnosti 2010, ...

Več o Beli krajini

Zbujajte se s soncem!